-----

| gewoon trouw aan jezelf ~ brein en intuïtie in balans |Onderstaande teksten zijn ook terug te lezen via Instagram (Josie_q_)


juni 2021

Weer terug naar “normaal”? Een kans!

Winter 2020.
Een periode na veel onrust en keuzes maken. Een intense tijd, maar ook een zeer waardevolle periode. In deze winter van 2020 heb ik geïnvesteerd in mezelf. Met tijd, aandacht, kennis en liefde voor mezelf. Ook is het in deze periode geweest dat ik deze fotoshoot samen met @kristel_fotografie_thorn heb gedaan èn de Law of Attraction Mastery van @kim_munnecom ben gaan volgen. Maar het allerbelangrijkst dus, ik heb de tijd genomen, de tijd om te bezinnen, de tijd om te lezen en te leren, te sparren met dierbaren, de tijd om te rusten.
Met als doel nog krachtiger, vol liefde en vertrouwen nieuwe keuzes te kunnen maken en gewoon te kunnen en durven zijn wie ik ben. Te leven vanuit authenticiteit.

Zomer 2021
Een periode waarin ik inderdaad met nog meer kracht, liefde en vertrouwen keuzes mag gaan maken. Keuzes die van invloed zijn op JosIe-Q, het coachen, het sparren, het inspireren van anderen. Spreken over hoe trouw te blijven aan jezelf, te leven vanuit authenticiteit.

Keuzes die van invloed zijn op hoe ook ik nog meer mag handelen vanuit authenticiteit.
Hoe ik nog meer in gesprek mag gaan met jou.
Met jou, de vader, partner, collega, vriendin, zoon, buur, moeder, persoon die zich herkent in mijn posts, in mijn verhaal.

 Zomer 2021, de tijd dat we weer meer mogen, weer terug naar “normaal”. Iets wat ik persoonlijk best even wennen en spannend vind. Ik vond die behaaglijke bubbel heerlijk, veilig en leerzaam.
Maar aan de andere kant zie ik de komende zomer ook wel als kans. Een nieuwe start. Een periode om weer een nieuwe basis te leggen, met de normen en waarden die ik omarm. Met mensen om mij heen die voor mij nu meer dan ooit waardevol zijn. Met nog meer zelfkennis ga ik deze zomer, de samenleving weer in.

Wat zou ik graag ook met jou weer in gesprek gaan. Over zelfkennis, bewustwording, actie en authenticiteit. Gelijkwaardig zonder oordeel. Jou de tijd gunnen om te sparren, bezinnen, kennis op te doen en te kunnen leven vanuit authenticiteit. Trouw blijven aan jezelf.
Zodat ook jij met nog meer kracht en vertrouwen die nieuwe start kan inzetten. In je gezin, op het werk, in je relatie...voor jezelf.

Nou, een fotoshoot kan ik je (nog) niet aanbieden, daar moet je voor bij @kristel_fotografie_thorn zijn.
Maar wat ik wel voor je kan betekenen en wat voor jou misschien een stap kan zijn naar nog meer trouw blijven aan jezelf, is :

- een coachingstraject met een hele mooie zomerkorting aanbieden.
Of
- een gratis coachingstraject aanbieden, wanneer je vóór morgen (20/06/'21) middernacht nog de LOA - training van Kim Munnecom aanschaft via deze link 

(  dit is mogelijk omdat ik de training van Kim ook heb gevolgd en zo enthousiast hierover ben)

Ik ben al te lang ”aan het woord”. Jij bent nu aan zet!
Stuur me een bericht, mocht je interesse, vragen hebben of gewoon omdat het kan.

Ik sta “aan”, jij?

INTENS, AUTHENTIEK EN VRIJ


Ik dacht dat ik wel even klaar was met lezen over hoogbegaafdheid. Genoeg herkenning, erkenning voor nu. En het begon aan te voelen als een etiketje, een hokje. Terwijl het mij zo om - het zijn, het leven leven, i.p.v. overleven - gaat.
Ik had meer behoefte aan meer boeken over lef en moed, persoonlijke ontwikkeling, zelfliefde, kracht en ondersteuning. Meer woorden ontdekken die ik kan inzetten om mijn lessons learned te kunnen vertalen, te kunnen schrijven. Voor jou, ter ondersteuning, ter inspiratie, om te kunnen delen. Om verder te komen, om helderheid te kunnen creëren. In die zoektocht die je ervaart, getriggerd door die gebeurtenissen op je werk, privé, of door de leeftijdsfase waarin je zit.

Intens, authentiek en vrij.
Dit boek, deze titel, kon ik niet laten liggen.
En zoals ik Renata Hamsikova via LinkedIn vorig jaar al had laten weten (misschien stom, maar ik wilde gewoon even dank je wel zeggen tegen haar - en LinkedIn vind ik lastig🙄) verwoordt zij regelmatig dat wat ik wil uiten als professional, als moeder, als vrouw, als mens.

Ik ben vanochtend in het boek gaan bladeren, maar dat was snel klaar.
Telkens bleef ik hangen in haar woorden. Zojuist ben ik beland bij het stukje “ goed nieuws”. “Kijk naar je sterke punten en wees er trots op om (hoogbegaafd) te zijn.”

Ik lees meer: wees er trots op om JIJ te zijn.

En willen we niet allemaal trots zijn op onze jij.
De relatie tussen jij en jij is misschien wel de meest lastige en ook zeker de meest waardevolle. Die moet op 1 staan. Deze relatie blijft altijd en niemand zal het uitmaken, niemand zal van jij scheiden. Wanneer deze relatie staat - en wiebelen mag altijd- , is al het andere, zijn alle anderen, extra, een aanvulling, een verdieping, meer, meer compleet.

Wees er trots op om jij te zijn. Wees intens, authentiek en vrij.

Of ik elke letter ga lezen kan ik niet beloven, maar geraakt ben ik wel.
🙏

Graag ga ik met jou in gesprek.
Laten we kennismaken.

Verbinding ervaren🧡


Een paar jaar geleden werd me gevraagd op welk moment ik verbinding heb ervaren...
Op de een of andere manier wist ik toen precies het moment te benoemen, dat was namelijk een uur voordat deze foto werd genomen. Net wakker uit een narcose - die met spoed was ingezet- en de vader van mijn kinderen naast me. Ik heb me zo intens gelukkig gevoeld op dat moment. Ik kan er nu nog emotioneel van worden. Ik kan het voelen.

Eenmaal in de analyse stand... waarom heb ik die herinnering met dat intense gevoel zo sterk ervaren?
Het is denk ik een van de weinige momenten in mijn leven dat ik de controle heb losgelaten en het vertrouwen heb gehad dat het goed kwam en dat ik me kon overgeven. En ja, het is een moment geweest dat ik nog onder invloed was van de narcose. Wat het gevoel van het hier en nu naar mijn idee versterkte. Geen besef van verleden, geen besef van trauma, geen besef van pijn. Alleen maar gevoel van geluk, liefde en nieuw leven. In verbinding met de ander, in verbinding met mezelf.

Dat gevoel was zo bijzonder🧡
En dat gevoel wil ik nu elke dag weer voelen, daar streef ik naar. Zonder narcose deze keer, mét verleden en trauma’s - die ook voor groei hebben gezorgd- naar een toekomst vol geluk en liefde.
Naar het hier en nu vol liefde en geluk.

Private Party

🥳 wanneer je niet blij wordt van feestjes
📺 wanneer jij niet relaxed wordt van al die populaire tv-programma’s
🏢 wanneer jij niet van drukke winkelstraten houdt
👨🏻‍🎓wanneer je niet houdt van niet nadenken

Laat je niet gek maken door alle goede bedoelingen van anderen.
Alle etiketjes, vermoedens, tips...
Wanneer je afwijkt van de meerderheid, maakt “men” zich zorgen en wil men jou beschermen.

Vier je eigen private party, zoals jij dat wil.
Lees, kijk, binge wat jij wilt.
Ontmoet anderen, live, online. Afgesproken of per toeval.
Denk na, deel je hersenspinsels en ben niet bang.
Durf te ontdekken, te delen, ga die uitdaging aan.
Geniet zoals jij dat wilt.

Own who you are, be who you are!


Alien

Voel jij je anders, af een toe een alien , eigenlijk niet zo bijzonder, wel prima allemaal, maar laat me vooral maar mijn eigen ding doen, in mijn eigen bubbel?!

Luister, waar ik je toch even aan wil herinneren: jouw tijd is nu. Niet morgen, niet wanneer de kinderen het huis uit zijn, niet wanneer je minder gaat werken, niet wanneer..... Nee, gewoon NU!
Jij bent mooi en bijzonder en bezit zoveel waarde die jij kan delen. Jij weet precies hoe alles in elkaar zit, als denker en sensitief persoon kan je de hele wereld aan, maar dat betekent niet dat je het alleen hoeft uit te zoeken. Durf te sparren, durf te vragen, durf een keuze te maken. Neem je ruimte en durf te bloeien.
Je tijd is nu om te ontwikkelen, te groeien, je ware ik weer te ontdekken en tot bloei te komen daar waar jij maar wilt!

Laat je inspireren door bijvoorbeeld deze knapperd
Ik bloei in mei..


Het komt allemaal neer op “trouw blijven aan jezelf”

Makkelijker gezegd dan gedaan...

Tijdens de gesprekken die ik met je voer is het vooral samen sparren. Meer zelfkennis ontwikkelen, door zelfonderzoek en bewustwording. En wanneer je vanuit vertrouwen en veiligheid in ontvangstmodus kan staan, kwetsbaar durft op te stellen, inzichten kan vertalen naar je eigen proces... Niet altijd even makkelijk, maar dan pas kun je echt in actie komen en leven vanuit authenticiteit, trouw blijven aan jezelf.

Blijf jij altijd trouw aan jezelf?

🧡

Het niet weten is niet dom!

Soms voel je je i.p.v. die intelligente duizendpoot in volle bloei meer een slome schildpad, die maar niet vooruit wil komen.
Jaren heb je mogen zorgen voor anderen.
Maar inmiddels weet je dat je ook voor jezelf mag, lees moet, zorgen.
Al jaren weet je heel goed wat je niet wilt. Tenminste, je VOELT heel sterk wat je niet wilt.
Durf ook te voelen wat je WEL wilt.
Al jaren weet je dat je veel kan. Besef dat je niet alles hoeft te kunnen.
Jaren heb je gedacht alles te moeten weten.
Leer jezelf dat het niet weten niet dom is.

Ben lief voor jezelf.

🧡

Een (h)eerlijke dag✨


🔸Wanneer je altijd aan ieders verwachtingen voldoet, word je geprezen.

🔸Wanneer je aan je eigen wensen voldoet, barst je van de energie, voldoening en ben je trouw aan jezelf.

Beide opties resulteren in iets positiefs.
En toch neigen we meer naar die eerste optie; het voldoen aan de verwachtingen van de ander.

Waarom?

> Dat doen we altijd zo,
> Dat is de makkelijkste weg,
> We stellen niemand anders teleur,
> Dat is ons zo geleerd,
> De ander is dan blij,
> We worden geprezen.

En wanneer je meer naar je eigen wensen, behoefte, verlangen durft te luisteren en hier naar handelt, is het natuurlijk nog maar de vraag of we die te tevredenheid, dat schouderklopje of compliment in ontvangst mogen nemen.
Drempels, belemmeringen, hokjes, regels en verwachtingen en afkeurende blikken en vraagtekens… Allemaal lastige gevoelens en gedachten waar we mee te maken krijgen.

Maar wanneer je toch die stap zet, wél luistert naar jouw verlangen en die stap zet om dat te doen wat jij wilt.
Wanneer jij vanuit jouw gevoel, jouw behoefte en niet die van je kinderen, partner, collega’s of vrienden, die keuze maakt, dan laadt dat uiteindelijk jouw batterij toch zoveel meer op.

En misschien is die uiteindelijke keuze die je maakt, wel dezelfde actie die je zou doen, dan wanneer je vanuit de verwachting van de ander zou handelen.

En dat is helemaal ok. Het gaat er om, dat je hebt geluisterd naar je eigen gevoel, wat jij wil i.p.v. de behoefte van de ander.

Een snelle, makkelijke, bekende weg naar je OK voelen, is prima.
Maar durf ook wat vaker te kiezen voor die duurzame, eerlijke energie.
Jouw energie, jouw wensen en jouw uitdagingen.

Ik wens je een (h)eerlijke energieke dag🧡

Jouw tijd is nu!

Wanneer was het moment dat je hebt besloten dat jij niet waardevol genoeg bent?

Mijn tijd komt nog wel.
Ik doe het met alle liefde.
Ze hebben me nu even nodig.
Ik pas me wel aan.
Daar ben ik goed in, laat me maar.
Nee joh, dat is toch de normaalste zaak van de wereld.


Wanneer je jezelf altijd op een tweede plek zet, met welke reden dan ook, dan mag je jezelf de vraag stellen: ”Wanneer was het moment dat je hebt besloten dat jij niet waardevol genoeg bent?”

Was het toen je werd afgewezen, omdat je oprecht was?
Was het toen je werd teleurgesteld toen je verwachtingen anders waren?
Was het toen je dacht dat je door zorg en liefde afscheid kon uitstellen?
Was het toen je het vertrouwen gaf en dit niet genoeg was?
Was het toen je vanuit gevoel reageerde en je hoofd achteraf gelijk kreeg?
Was het toen je je kwetsbaar opstelde en je gebroken werd?
Was het toen je een vraag stelde en het werd bestempeld als een domme vraag?

Ik voel met je mee, been there, done that! Maar luister; Jij bent uniek, jij bent bijzonder, jij bent waardevol. Jij bent jij. En ja, wanneer je op het hoogste podium staat, heb je meer kans om ervan af te donderen. En dat is niet erg. Je kent de weg. Even adempauze en weer terug. Vanuit die bijzondere 1e plek, vanuit die zelfliefde, kun je nog beter zorgen voor de ander, vertrouwen geven en jouw waarden delen . Leer van je eigen proces en ben een voorbeeld voor de ander. Laat jouw goedheid en talenten geen excuus zijn om niet dat hoogste podium te claimen. Wanneer je je authentieke zelf bent, heb je geen concurrentie. Neem je tijd en ruimte en focus op dat wat jij belangrijk vindt.
Jij bent waardevol.
🧡

Ikke ikke ikke en de rest kan....
meegenieten.

Wat wil ik?
Wat wil jij?
Heb jij voor jezelf duidelijk wat jij echt wilt. Wat JIJ wilt in JOUW leven?
Durf eens door alle regels, belemmeringen, excuses, smoesje, verantwoordelijkheden heen te kijken. Te voelen. Wat wil ik?

Wanneer je echt zelfliefde kan voelen, kan ervaren, dan straal je dat ook uit. Dan ben je het beste voorbeeld voor je kinderen, voor je omgeving, voor iedereen die het wil zien.

Ok, nog een keer: WAT WIL JIJ?

Anything you say, can and will be used against you....

Alles wat je zegt, kan en zal tegen je worden gebruikt...

Wannneer je leeft met deze zin als mantra, raak je opgesloten binnen je eigen muren.
Veilig, zonder pijn.
Maar wat als je het mantra iets aanpast?!

“ Alles wat je geeft kan en zal je terugontvangen.”

Wanneer je jouw warmte, oprechtheid, jouw gedachten en woorden deelt met degenen waar jij een verbinding mee voelt. Wanneer je net dat stapje extra durft te zetten in het delen. In het uiten van je passie en het delen van je gedachten, je struggles en je wensen. Jij kan een voorbeeld zijn voor die ander. De ander zal ervaren hoe bijzonder oprecht en verbindend het contact met jou is. En zal vanuit die connectie en veiligheid ook jou die aandacht en het vertrouwen willen teruggeven.

Soms wachten we te lang voordat we die oprechte verbinding aangaan. Want wat als je wordt afgewezen. Want wat als je investeert en uiteindelijk geen blijvend resultaat behaalt. Want wat als ze je raar vinden. Want wat als ze dat wat jij gezegd hebt tegen jou gebruiken...

Wanneer je handelt vanuit authenticiteit, oprechtheid en vanuit een voor jou juiste intentie, kan er niets tegen jou gebruikt worden. Jij bent jij. En jij mag er zijn.
Heb vertrouwen.
Je bent waardevol.
Vol liefde, een mooi mens🧡

Schrijven als middel inzetten om je gevoel, je verdriet en gedachten te ordenen en uiteindelijk te verwerken. Voor mij werkt het.

Alle mooie en gelukkige momenten, daar maken we foto’s in overvloed van en delen we makkelijker online of maken er een creatief fotoalbum van. Om te herbeleven, om van te genieten.

Eigenlijk zijn het juist die grijze momenten en ongemakkelijke gevoelens die we ook mogen bundelen voor de toekomst. Om te kunnen herbeleven en er bewust van te worden waar we vandaan komen en hoeveel we wel niet zijn gegroeid. Deze teksten bevatten misschien wel nog meer waarde voor de toekomst dan alle geluksfoto’s.

Hoe mooi zou het zijn als ik alle schrijfsels, gedachten omzet in waardevolle woorden die voor iedereen te lezen zijn. Mijn gedachten, lessons learned delen, zodat ook jij er wat aan kan hebben.
Via een training, via een boek.

Vandaag weer een journal doorgespit en teksten digitaal een plek gegeven.

En zoals bij het maken van een fotoalbum, blijf je soms net iets langer hangen bij die ene foto - en in dit geval kaartje- waar je die herinneringen aan hebt.

“Wees jezelf niemand anders kan dat zó goed”

Maandag

Wanneer je je dagen anders had ingepland in je gedachten en je agenda dan dat ze er uiteindelijk gaan uitzien, voelt dat even 💩.

🔸Doordat ik duidelijk heb wat mijn prioriteiten zijn.
Wat ik echt belangrijk vind, kan ik snel schakelen. Shiften naar dat wat wèl werkt voor mij en mijn kinderen.

> Mijn wensen en behoeften vertaal ik naar wat er allemaal wel kan.
> Door creatief te zijn in denken en doen.
> In verbinding te staan met degenen die ertoe doen
> Te blijven voelen en hier naar te luisteren,
🔸 Blijf ik trouw aan mezelf,
Blijf ik in balans.

Alle vier de kinderen zijn vandaag weer naar school.
Vandaag geef ik mezelf ruimte en aandacht.
Weer even wennen, flow weer opzoeken en trots zijn op mezelf💪

Hoe is jouw week gestart?

Magnolia, zij staat al meer dan 40 jaar in mijn achtertuin te shinen✨

Deze dame staat met haar stevige basis diepgeworteld in de aarde. Haar stam is vertakt in 4 stevige delen, waaruit zijtakken groeien met zoveel bloeiende knoppen. Pracht in overvloed. De ene bloemknop is nog mooier dan de ander.
Elke onderdeel van deze schitterende boom zou zo een verhaal uit mijn leven kunnen vertegenwoordigen. Ervaringen vertaald naar levenslessen, die mij hebben gebracht waar ik nu sta.
Magnolia staat dus in mijn achtertuin. Alleen voor mij en mijn 4 kinderen om te bewonderen. Heel af en toe knip ik een bloesemtak af om uit te delen en om de ander te kunnen laten meegenieten. En af en toe nodig in een dierbare uit in mijn behaaglijke bubbel, om de boom in bloei te kunnen aanschouwen.
De behoefte om de ander figuurlijk uit te nodigen in mijn eigen achtertuin wordt steeds groter. . Ik voel me steeds minder oncomfortabel bij de gedachte. Uitnodigen, niet om te bewonderen, maar om te delen.
Vertellen over groei- en bloeiprocessen, maar ook over de stormen die ik heb doorstaan. Door mijn Magnolia met jou te delen kan ik jouw wereld misschien wel een beetje mooier en/of makkelijker maken. Ik nodig je uit in mijn achtertuin🌳

Jezelf uitdagen om trouw aan jezelf te blijven.
Als ik deze woorden teruglees, voel ik het in heel mijn lijf.
Een gevoel van afkeuring, spanning en onbegrip,
maar zeker ervaar ik ook verbinding, gelijkwaardigheid, plezier, respect, ruimte en optimisme. En het zijn juist die laatste gevoelens die mijn aandacht krijgen.
100% trouw aan jezelf blijven is een levenslange uitdaging.
Dag in, dag uit
Het vergt lef en moed.

En als je dan denkt dat je jouw authenticiteit mastert, dan gebeurt er weer iets in je leven, waardoor je opnieuw je balans moet zoeken. En dat hoort erbij.
Door meer zelfkennis en bewustwording, wordt het leven vanuit authenticiteit makkelijker en ben je ook een voorbeeld voor die ander.
Stop met altijd maar jezelf aanpassen
Stop met overleven en jezelf verantwoorden.
Ben gewoon wie je bent en ga die uitdaging aan.
Het is misschien niet de makkelijkste weg, maar sta achter jezelf.

Own who you are.
Be who you are.

🧡🙌

Helderheid

Wanneer je voor jezelf al een tijd duidelijk hebt wat voor jou werkt en wat niet, dan ben je je soms niet meer zo bewust van je eigen kennis en ervaring. Je hebt je lessen mogen ervaren en je hebt ze eigen gemaakt. Dat heeft dan even mogen duren en dat ontwikkelproces heeft zo z’n pieken en dalen, maar hé... in mijn geval ... ik ga dan ook al even mee.

Doordat ik nu heel bewust mijn eigen geleerde lessen aan het verzamelen ben, zie ik weer hoeveel ik al heb mogen leren de afgelopen jaren. Door in gesprek te gaan, door te luisteren. Door vallen en weer opstaan. Door te lezen en door te reflecteren ben ik eigenlijk vanzelf op die momenten gekomen van “ja, dit werkt voor mij.”.

En dat geeft helderheid. Dat geeft rust. Dat geeft stevigheid en vertrouwen.

Heb jij jezelf deze maand nog een wijze les eigen gemaakt?

Ps: En weet je, ik zou ik niet zijn wanneer ik dat ontwikkelproces niet probeer vast te leggen in een excel-sheet🙄... maar daar een andere keer meer over🙈

Mijn cadeautje

Vandaag GEEF ik mezelf een mooi cadeau voor mijn 46e verjaardag.
Vandaag ONTVANG ik van mezelf een mooi cadeau.
Ik geef mezelf toestemming om nog meer trouw aan mezelf te zijn. Nog meer op intuïtie, minder controle door anders vast te houden. Meer mijn stem laten horen.
Vanuit inspiratie, kennis en verbinding stroomt alles.

Wat geef jij jezelf cadeau, wat wil jij graag ontvangen?

Me, myself and I

Wie heeft er bij jou de hoofdrol en wie spelen de bijrollen?
Heb jij iemand in je die meer te doen heeft dan de ander?
Terwijl het juist die IK is in je, die de bijrol heeft, die er meer toe doet...

Mijn gepassioneerde pushende perfectionist heeft in het verleden veel te doen gehad. Soms komt deze druktemaker nog te veel op het podium. Dan dank ik haar vriendelijk en weet ik dat ik mijn goedaardige-goed-genoeg-ist weer wat meer in de spotlights mag zetten.

Wie mag van jou meer in de schijnwerpers staan en wie mag een stapje terug doen?


Je schamen wanneer je een fout maakt, wanneer je iets niet weet of wanneer iets niet lukt? Zo erg dat je er naar van wordt. Om maar nog niet te spreken van alle stressvolle - en creatieve - gedachten die ontstaan, wanneer je dan gaat bedenken hoe je je “faalgedrag” kan herstellen of verdoezelen.

Eigenlijk best bijzonder, omdat je naar anderen toe, wanneer zij een foutje maken, veel meer begrip toont . OK, je bent misschien wel kritisch, maar iemand afbranden of als “fout” bestempelen zal je nooit doen.

Vroeger wilde ik als kind altijd alles zelf uitzoeken, want naast mijn “ik-doe-het-zelf-wel-mentaliteit”, zat ik niet te wachten op opmerkingen zoals “Weet je dat dan niet?!!” of “Heb je dat dan nog niet geleerd?!”.
Met het dus nooit om hulp en ondersteuning vragen tot gevolg.
Een (onbewuste) angst gecreëerd om fouten te maken en het niet weten, niet slim genoeg voelen, niet goed genoeg voelen.

Tegenwoordig heb ik hier veel minder last van en geef ik mezelf veel meer ruimte om te ontwikkelen, te oefenen, fouten te maken en te genieten van het proces. Ik ben zeker nog wel kritisch en streng voor mezelf, maar ik praat tegen mezelf zoals ik ook tegen anderen praat. Met begrip en geduld. Ik weet dat oefenen en fouten maken nodig zijn om te kunnen leren. Onderzoeken en experimenteren mag. Je vol passie uiten met wat spelfouten is zoveel belangrijker dan zwijgen. Het antwoordenboekje is niet altijd volledig en de makers van het antwoordenboekje maken ook wel eens fouten. En hulp en/of ondersteuning vragen kan altijd. Via google, een online trainingsprogramma, een coach of gewoon hulp vragen in je eigen omgeving.

Nog steeds zoek ik graag alles zelf uit. Werk ik graag zelfstandig. Ik krijg energie van ontwikkelen, creëren en ontdekken, van idee naar idee springen🤯

Focus🙄

Maar voor nu….

Ze zeggen toch altijd behandel anderen zoals jij door hen behandeld wilt worden.
Maar voor jou: ben wat milder voor jezelf, behandel jezelf zoals jij anderen behandelt 💛

februari  2021

Twijfel je achteraf wel eens of je niet TE intens, TE uitgebreid hebt gereageerd? Dat je je nu gewoon te ongemakkelijk en anders voelt? Terwijl je puur, oprecht uit enthousiasme en interesse en vanuit het gevoel van gelijkwaardigheid en inspiratie hebt gehandeld. En dat het nu bijna een GEWOONTE is geworden, dat je je gaat aanpassen, je “anders” gaat voelen, je gaat twijfelen aan jezelf.
Asjeblieft, luister .... blijf trouw aan jezelf!
“Own who you are”
Hoe komt het over wat je zegt en wat je schrijft?
Begrijpen ze wel wat je bedoelt? Zullen ze niet totaal iets anders uit je woorden halen, de boodschap verkeerd interpreteren.

Hoe vaak ervaar jij de gedachte dat je eigenlijk een opmerking, reactie wil plaatsen online of gewoon in een gesprek , maar dat je het uiteindelijk niet doet. Uit angst voor een reactie, onbegrip of miscommunicatie of beeldvorming waar je eigenlijk niet op zit te wachten.

En doe je het wel, dan weeg je elk woord, herlees je elke zin, pas je je woorden aan en daarmee negeer je eigenlijk dat allereerste gevoel. Je raakt langzaam verwijderd van je eigen woorden.

Je past je aan in je woordgebruik, je houdt rekening met iedereen, je bent bang verkeerd over te komen, angst voor reacties die er eigenlijk niet toe doen.

Aanpassen, perfectionisme, angst?
Wanneer heb jij hier last van? Vaker dan je denkt? En waarom eigenlijk? Je hebt de kennis, je hebt de ervaring. Bang om arrogant, betweterig, zweverig of anders over te komen? Angst om fouten te maken, is het niet goed genoeg?

Reageren, communiceren vanuit je allereerste gevoel en gedachte. Misschien niet altijd wenselijk, correct of naar verwachting voor de ontvanger, maar wel oprecht, authentiek en respectvol naar je eigen ik. Ben bewust van juist die gevoelens en gedachten en probeer zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven.

Heb je eigen wensen, verlangen, verwachtingen duidelijk en weeg dan pas je woorden. Online, in gesprek, in je journal, in een e-mail aan jezelf, op de achterkant van een boodschappenlijstje... Laat die woorden, dat gevoel, die gedachte stromen. Blijf trouw aan jezelf en wees trouw aan je eigen waarden. Weeg je woorden, niet je waarden.


authenticiteit, perfectionisme, anders vasthouden, loslaten

Dat kan ik zelf toch veel beter, sneller, mooier ...

We zeggen het misschien niet vaak hardop, maar we denken het zeker wel. Om nog maar niet te spreken over hoe dat doorwerkt op ons gedrag. We willen controleren en beïnvloeden. Het liefst nemen we alle taken over en doen we het zelf. En ja, misschien kan je het wel sneller, beter en mooier. Maar ben je ook bewust van je handelen en wat je uitzendt? Voor jezelf en voor de ander?

Wanneer de ander de intentie heeft om jou te willen helpen, voor jou te willen zorgen, jou aandacht wil geven, jou meer me-time wil geven. Door taken van je over te nemen.

Laat het los en kom in die ontvangmodus🧡

Best lastig toch om die controle los te laten, om het niet vast te blijven houden, te ontvangen.

Wanneer je jezelf nog beter leert kennen, bewust wordt van je eigen gedrag, gedachten en gevoel, kom je er ook achter waarom jij het zo lastig vindt. Angst, perfectionisme, op zoek naar bevestiging, is het allemaal te veel en ben je bang voor chaos?
En ja, misschien kan jij het sneller, beter, mooier en doet de ander het niet op jouw manier.

💡Neem de ander mee in jouw denkproces, met als doel meer verbinding vanuit authenticiteit en meer ruimte voor jezelf. De ander zal zich dan ook niet onnodig afgewezen voelen en met nog meer liefde jou ondersteunen.

💡 Deel dat denkproces met de ander, ontvang en probeer die controle stapje voor stapje los te laten.

💡Oefen dat delen, dat ontvangen en leer anders vast te houden. En word daar de beste in.gedachten, mindset, bewustwording, zelfkennis, inspiratie

(Tip : lees eerst Deel I en dan Deel II :)

Deel II:  Inspiratie, inzichten, ideeën overleven niet altijd je eigen gedachten.

Word bewust van deze eigen gedachten, je eigen woorden, je eigen gevoel


💡 Signaleer ze
💡 Herken ze
💡 Herschrijf
💡 En blijf geïnspireerd om stappen te zetten!

Onderstaande tekst (zie deel I) aangepakt met behulp van bovenstaande tips.
Lees en voel jij het verschil?


“Zoveel ideeën, woorden en beelden stromen er gedurende de dag door mijn hoofd. Aangevuld met geuren en geluiden en gevoelsmomenten. Een knuffel van een kind. Een liedje op de radio. Een woord, een zin.


Ik kan ze laten komen en ik kan ze soms laten gaan. Ik kan ze ook laten groeien, ontwikkelen totdat ze rijp zijn.

Het is simpel. Als een zaadje uitstrooien, bewateren, zorgen en wanneer het tijd is oogsten.”

 

gedachten, mindset, bewustwording, zelfkennis, inspiratie

Deel I :

 “Zoveel ideeën, woorden en beelden stromen er gedurende de dag door mijn hoofd. Aangevuld met geuren en geluiden en gevoelsmomenten. Een knuffel van een kind. Een liedje op de radio. Een woord, een zin.

Ik kan ze laten komen en ik kan ze soms laten gaan. Ik kan ze ook laten groeien, ontwikkelen totdat ze rijp zijn.

Het lijkt simpel. Als een zaadje uitstrooien, bewateren, zorgen en wanneer het tijd is oogsten.

Maar wat als er te veel zaadjes zijn. Te weinig water. De kleur van de oogst tegenvalt. Wanneer je even niet meer weet of je moet snoeien of het moet laten bloeien. Het idee was zo mooi, de verwachting was zo groots....”


( tip: 🤔 >> lees nu deel II - 💡)

januari  2021

gedachten, mindset, bewustwording, zelfkennis, inspiratie

Wat zie ik? Wie zie ik?

En nog belangrijker, wat voel ik?

Afgelopen maandag heb ik met Kristel_Fotografie_Thorn mogen samenwerken. Op mijn verzoek heeft ze foto’s van mij genomen, die ik kan gaan gebruiken voor JosIe-Q, mijn website, social media, etc.

Wat een bijzondere ervaring. In de voorbereiding is er volledige aandacht geweest voor mijn authentieke verhaal, zodat Kristel kon doen waar zij goed in is. Mij te fotograferen zoals ik ben.

En hoe ziet dat er dan uit op een foto? Hoe ziet oprecht, kritisch, sensitief, creatief, dienstbaar, perfectionist, lief, vol kennis en ervaring er dan uit?

Door mijn verhalen te delen met juist deze fotografe, heb ik het vertrouwen gehad dat zij via haar camera de vertaling maakt. Dat het foto’s zijn die in beeld laten zien wie ik ben.

Foto’s waarop je ziet dat ik straal, dat ik denk, dat ik luister, dat ik mijmer, dat ik soms moe ben, dat ik geniet. Dat ik ben wie ik ben.

Deze foto heb ik mogen ontvangen als voorproefje✨

📸Wat zie jij?
📸Wie zie jij?
📸Wat voel jij?

januari  2021

gedachten, mindset, bewustwording, zelfkennis, inspiratie

Ik heb me heel lang “anders” gevoeld. Het idee hebben dat anderen je niet begrijpen. Dat je er buiten valt. Niet dat ik zo vreemd was of de behoefte had om erbij te horen, integendeel. Ik werd enorm goed in aanpassen. Aanpassen aan alles en iedereen. Een allemansvriend, doen wat je moest doen en alles was prima. Toch bleef het nare gevoel altijd, zelfs toen ik de 40 net voorbij was - met nog meer levenservaring, 4 mooie kinderen, huisje ,boompje ,beestje, vroeg ik me nog steeds af wat het toch was dat ik me zo anders voelde...

Nu een paar jaar later , vraag ik mijzelf niet meer af waarom ik mijzelf anders voelde.
In mijn geval lag het begin van mijn ontdekkingsreis, het antwoord, de herkenning en de erkenning in het onderwerp hoogbegaafdheid.
Door te leren, te lezen, vragen te stellen, like-minded-people te ontmoeten, te sparren en te overdenken, is het afgelopen met het anders voelen en het aanpassen. Ik omarm mijn gedachten, denkwijze, wie ik ben. En ik leer elke dag bij, maar in alles wat ik nu doe: ik geniet en ik blijf trouw aan mezelf.  
Blijf jezelf niet alleen maar afvragen en bedenken...maar kom in actie. Lees, leer, spar, ontdek, ontmoet. Laten we kennismaken.


authenticiteit, perfectionisme, anders vasthouden, loslaten

Lieve jij,

2021, een jaar met nog meer authenticiteit, creativiteit, verbinding en helderheid🥂 november 2020

Het betreffende artikel uit de Volkskrant van afgelopen week kreeg ik van verschillende mensen doorgestuurd. Zowel de digitale versie als een papieren versie speciaal voor mij uitgeknipt. "Opinie: een noodkreet van ouders met hoogbegaafde kinderen wordt niet begrepen." stond boven het artikel. Een artikel dat mijn omgeving waarschijnlijk koppelde aan mij als zo’n ouder.
Wat mij echter raakte in het artikel was dat de schrijver, deze volwassen man, naast zijn bezorgdheid als vader, ook zijn ontdekkingsreis durfde te delen. Hoeveel volwassenen zijn er wel niet die een dergelijke zoektocht ervaren, maar nooit tot ontdekken komen? En als je dan (h)erkenning hebt gevonden in het thema hoogbegaafdheid, hoe gaat je dat dan verder helpen en hoe ga je daar mee om?
Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor het onderwerp hoogbegaafdheid (HB). Er wordt meer over HB geschreven en gepraat. En is de kans groter dat degenen die zoeken daadwerkelijk ook tot ontdekken komen. En dat men dan vanuit die herkenning, nog meer zelfkennis kan ontwikkelen met of zonder hulp.
Als ervaringsdeskundige probeer ik me nu meer af te stemmen i.p.v. aan te passen. Ik probeer de processen in mijn hoofd te vertalen naar stappen en deze te delen met anderen. I.p.v. mezelf anders te voelen, ben ik nu gewoon authentiek. Natuurlijk ben ik bang dat ik het niet goed genoeg doe, ik fouten maak en dat iedereen er wat van gaat vinden. Maar wat als ik iemand anders kan helpen met dit stukje tekst en degene over een tijd schrijft “Een wereld ging open.” ? 
Heb vertrouwen en heb moed, ook dat heb ik inmiddels wel geleerd.

(artikel Volkskrant)

oktober 2020

Leren door te lezen, te onderzoeken en te bestuderen. Mijn talent blijven ontwikkelen om jouw TALENT de ruimte te kunnen bieden.
Theorieën, modellen en tools gaan pas leven, wanneer ik SAMEN aan talent mag werken. Door elkaar te inspireren, informeren en elkaar te bevragen gaat die ontwikkelkracht weer (meer)AAN.
Mogen WERKEN aan jezelf, het zelf ervaren, zelfontplooiing, meer in balans met meer energie en ontdekken i.p.v. zoeken.
Te saai? Zweverig? Te soft?
Ik daag je uit!september 2020

Steeds vaker heb ik het gevoel dat ik een soort van stuiterbal of zo’n pendulum wave in mijn brein heb zitten.
Ik heb het helemaal niet over een nare ziekte, maar het is gewoon mijn enthousiasme, die intrinsieke motivatie, de ontwikkelkracht in mij die AAN is gezet.

In het verleden  heb ik besloten een opleiding te gaan volgen over hoogbegaafdheid. Dit omdat ik de nodige theorie en ervaring had opgedaan over hoogbegaafdheid vanwege mijn eigen kinderen èn het gevoel had dat ik hier wat mee moest doen.
Eenmaal gestart met de opleiding en bijbehorende theorie wist ik niet wat mij overkwam. In mijn zoektocht waarom alles gaat zoals het gaat, is er gewoon een kwartje gevallen.
Hoogbegaafdheid. Een overweldigend feest van herkenning! Het gevoel van thuiskomen. Erkenning ervaren en eindelijk onrust kunnen omzetten in een positieve vibe. De lat ligt soms nu nog hoger dan eerst. Ik weet nog lang niet alles en ontmoetingen met andere mensen kunnen nog steeds een ongemakkelijk gevoel oproepen. Maar jeetje, wat een kettingreactie is er gestart.
Tijdens sparmomenten met anderen ontstaan de mooiste, creatiefste, grootse ideeën en inzichten. Gesprekken krijgen een extra laag, een verdieping. Daarnaast ervaar ik verbinding en ruimte voor authenticiteit.

Door nu als coach en sparringpartner ondersteuning te bieden vanuit kennis en ervaring wil ik ook jou weer (meer) AAN zetten.

Herken jij die stuiterbal of wil jij graag bouwen aan jouw innerlijke energiegevende kettingreactie?
Laten we kennis met elkaar maken. 


Hoe graag ik ook in mijn behaaglijke bubbel verblijf, omdat het anders voelen en het er misschien ook niet bij willen horen, mij zoveel energie kost,  moet ik eerlijk toegeven dat...

wanneer je tijdens die ontmoetingen die andere JosIe-Q treft
• dat ene studiegenoot,
• die andere moeder op de zwangerschapsyoga,
• die coach,
• of degene die toch meer overeenkomsten blijkt te hebben met jouzelf dan je gedacht had ...
dan dan dan....

Vanuit ontmoeten > naar welkom voelen > autonomie ervaren, verbinding en competent voelen > intrinsiek gemotiveerd zijn om ervoor te gaan. Werk, studie, zelfontplooiing, vriendschappen. Je staat AAN!


* Wanneer ik een ruimte binnentreed, waarin ik geuren van verse gezette koffie, appeltaart , eucalyptus of zelfs Zwitsal herken, voel ik me warm van binnen.
* Wanneer ik een kamer binnenloop met aardse tinten, zachte kussens en dekentjes en frisse veldbloemen in de vaas voel ik me fijn.
* Wanneer iemand mij welkom heet vanuit interesse, vanuit gelijkwaardigheid, vanuit verbinding voel ik me bijzonder. Bijzonder welkom.

>> Vertel, wat heb JIJ nodig om je welkom te voelen? Wanneer voel jij je welkom?
E-mailen
Instagram