-----

| gewoon trouw aan jezelf ~ brein en intuïtie in balans |


MIJN VERHAAL


  " In de zoektocht WAAROM alles gaat zoals het gaat, is er een kwartje gevallen. Wat een feest van herkenning! Het gevoel van thuiskomen en erkenning ervaren en eindelijk onrust kunnen omzetten in een positieve vibe. De lat ligt soms nu nog hoger dan eerst. Ik weet nog lang niet alles en ontmoetingen met andere mensen kunnen nog steeds hetzelfde oproepen. Het anders voelen, niet wijs genoeg voelen, jezelf aan anderen willen verantwoorden... Maar door deze uitdagingen te koppelen aan die JosIe-Q in mij, heb ik de regie in handen en ben ik meer dan ooit bewust van al mijn kwaliteiten en uitdagingen.
Mijn balans bestaat nu niet meer uit aanpassen èn krampachtig controle proberen te behouden, maar uit authenticiteit en in verbinding staan.
Met kwetsbaarheid , moed en vol vertrouwen.
Ik sta aan!Om je meer mee te kunnen nemen in mijn verhaal als vrouw, moeder, onderneemster, maar ook als authentieke aanpasser, gepassioneerd perfectionist, dienstbare duizendpoot en sensitief mens, deel ik met je in mijn blog mijn ervaringen, hersenspinsels, etc.  


Onderstaande informatie over het onderwerp hoogbegaafdheid deel ik met je, omdat deze informatie over hoogbegaafdheid mij heeft geholpen in mijn ontdekkingsreis, die ik samen met mijn kinderen én zelf heb mogen ervaren.


HOOGBEGAAFD?!

Op de vraag "Ben jij hoogbegaafd?" kan of wil niet iedereen antwoord geven.  

En wanneer ben je nu eigenlijk hoogbegaafd? Er zijn diverse theorieën en modellen 

De meeste mensen hebben wel een bepaald beeld bij hoogbegaafdheid, waarbij de nadruk meestal wordt gelegd op een hoog IQ (IQ>130).


Zelf verwijs ik graag naar het  Delphi-model Hoogbegaafdheid.  

"Een hoogbegaafde is een snelle en slimme denker, die complexe zaken aankan. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Een sensitief en emotioneel mens. Intens levend. Hij of zij schept plezier in creëren"

Hoogbegaafdheid mag je zien als het complete samenspel van je wijze van denken, voelen en je hele zijn. Met al je nieuwsgierigheid, (intense) waarnemingen en gedrevenheid.  Complex, creatief, snel, intens èn altijd aanwezig.

delphi - HB

Maar wat ik veel belangrijker vind en wat voor mij helpend is geweest, is dat er een tal van eigenschappen / kenmerken te benoemen zijn, die vaak herkend worden door hoogbegaafden en/of mensen die iemand kennen die hoogbegaafd is.

Iemand die hoogbegaafd is, weet niet alles! Iemand die hoogbegaafd is, maakt ook fouten en kan net zoals iedereen nog heel veel leren.

En niet iedereen die intelligent is hoogbegaafd, maar iemand die hoogbegaafd is, is zeker wel intelligent.

Of degene zich daar dan zelf bewust van is, dat is een andere vraag...

Het anders voelen, dat snelle denken of andere kenmerkende eigenschappen, hoogbegaafd of niet, die struggle die jij ervaart, is er. Herkenning, erkenning en het in gesprek gaan, kan dan helpend zijn.
Vanuit herkenning kun je werken aan bewustwording en aan meer zelfkennis. En van daaruit kun je jouw ontwikkelkracht weer AAN zetten.


vragen of contact? laat het me weten!E-mailen
Instagram